Лутковській у Криму дозволили зустрітися з Чийгозом і ще двома в'язнями

Лутковській у Криму дозволили зустрітися з Чийгозом і ще двома в'язнями

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська прибула в СІЗО окупованого Сімферополя, де матиме змогу зустрітися з трьома ув'язненими, в тому числі із заступником голови Меджлісу Ахтемом Чийгозом.

Про це у Facebook повідомив керівник секретаріату омбудсмена Богдан Крикливенко.

"Це сталося, ми в Сімферополі! Після 3 місяців і особливо тяжких 2 останніх діб переговорів нам вдалося отримати можливість зустрічі із політичними в'язнями, які тримаються в Криму, а також тими засудженими, хто звернувся з проханням про передачу на материкову частину. Ми просили зустрічі із 42 особами, нам надали можливість зустрітися із трьома, в тому числі із Ахтемом Чийгозом", - зазначив він.

За словами Крикливенка, у ці хвилини Лутковская та Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова перебувають на території СІЗО Сімферополя.

"Слід наголосити, це офіційний візит Уповноваженого до своїх громадян, навіть якщо територія тимчасово окупована. Ми своїх не залишаємо! Боротьба триває!" - додав він, пообіцявши згодом оприлюднити деталі.

Раніше адвокат заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза Микола Полозов припустив, що суд у справі Чийгоза у понеділок завершився швидко, щоб унеможливити відвідування його підзахисного омбудсменом України Валерією Лутковською.

Як повідомлялося, Чийгоза було заарештовано 29 січня 2016 року за звинуваченням у масових заворушеннях під час подій, що сталися під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді сталося зіткнення між проросійськими активістами й учасниками мітингу за єдність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-