Окупанти висунули обвинувачення кримському журналісту Семені

Окупанти висунули обвинувачення кримському журналісту Семені

Укрінформ
У середу кримському журналістові Миколі Семені було висунуто обвинувачення в остаточній редакції. Завтра захист розпочне роботу з матеріалами справи, обсяг якої становить шість томів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Семени Еміль Курбедінов.

"З завтрашнього дня розпочнеться ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, це приблизно шість (!) томів! З наявного обвинувачення і тих документів, з якими ми знайомі, можна зробити висновок, що ФСБ представить суду Миколу Семену, як затятого ненависника Росії, всього російського і путінського", - написав Курбедінов.

Знайомлячись з матеріалами справи, адвокат зробив висновок, що образ його підзахисного "ретельно зібраний з вирваних з контексту статей, фраз, необ'єктивних експертиз, висновків і фантазії слідства".

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2016 року так звана прокуратура Криму порушила проти відомого журналіста Миколи Семени кримінальну справу за обвинуваченням у сепаратизмі і закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Слідство заборонило журналісту залишати півострів. Захист Семени, Міжнародна і Європейська Федерація журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ випустити журналіста з Криму на лікування, однак заборона продовжує залишатися в силі. Міністерство закордонних справ України заявило про черговий факт переслідування українців у анексованому Криму і закликало припинити тиск на Миколу Семену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-