Одесити пікетували генконсультво РФ на підтримку Меджлісу

Одесити пікетували генконсультво РФ на підтримку Меджлісу

Фото
Укрінформ
У четвер, 29 вересня, одесити пікетували будівлю генерального консульства РФ в Одесі на знак протесту проти переслідувань кримських татар на окупованому півострові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо продемонструвати єдність з кримськими татарами сьогодні, коли російська влада влаштувала суд над Меджлісом кримськотатарського народу, намагаючись припинити його діяльність під безпідставними звинуваченнями в екстремізмі. Окупанти переслідують і кидають у в'язниці кримських татар за відстоювання своїх переконань, зокрема, в тому, що їхня батьківщина "Крим - це Україна". Знущаються також з непокірних українців, що мешкають на півострові, проводячи щодо представників обох народів політику етноциду", - заявив присутній на акції нардеп від "БПП" Олексій Гончаренко.

Активісти принесли фотографії кримських татар, викрадених чи ув'язнених окупаційною владою, а також запалили лампадки з зерном у пам'ять про загиблих під час переселенні кримськотатарського народу до Середньої Азії та Сибіру у травні 1944 року.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (6 фото)

Фото: Думская

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд РФ розглядає справу про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу як екстремістської організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-