Меджліс бойкотуватиме засідання Верховного суду РФ

Меджліс бойкотуватиме засідання Верховного суду РФ

Заява
Укрінформ
Керівництво і члени Меджлісу прийняли рішення не брати участі в судовому засіданні Верховного суду РФ, на якому сьогодні розглядатиметься питання про заборону Меджлісу як екстремістської організації.

Відповідну заяву від імені членів Меджлісу розмістив на своїй сторінці у Фейсбук заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Керівництво і члени Меджлісу прийняли рішення не брати участі в цьому судовому засіданні. Наша відсутність на ньому не означає, що нам нічого сказати на захист представницького органу кримськотатарського народу, на захист права кримськотатарського народу на самовизначення на своїй історичній батьківщині, права членів Меджлісу кримськотатарського народу і всіх людей на свободу висловлювання думки. Наша відсутність - це демонстрація чіткої політичної позиції", - йдеться у заяві.

Члени Меджлісу також декларують, що своєю відсутністю у Верховному суді РФ вони демонструють "незгоду з правом російської влади перешкоджати (забороняти) діяльності обраного самим народом представницького органу корінного кримськотатарського народу; свою абсолютну недовіру російському правосуддю, яке неодноразово показало готовність порушуючи власне російське законодавство брати участь у політичних переслідуваннях, що організуються владою; свою солідарність з політв'язнями, які стали жертвами російського "правосуддя".

Джелялов також наголосив, що захист інтересів Меджлісу в суді, як і раніше, здійснюватимуть адвокати правозахисного центру "Меморіал".

Як повідомлялося, сьогодні у Верховному суді РФ має бути розглянута апеляційна скарга Меджлісу кримськотатарського народу на рішення кримського суду за позовом прокуратури про заборону Меджлісу як екстремістської організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-