Із Меджлісу вигнали ще трьох колаборантів

Із Меджлісу вигнали ще трьох колаборантів

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу припинив членство заступника голови Айдера Аджимамбетова, муфтія Криму Еміралі Аблаєва і нового "російського" держслужбовця Руслана Якубова, які брали участь у заходах окупаційної влади.

Про це повідомляє інформаційне агентство QHA.

"Членство в Меджлісі кримськoтатарського народу трьох осіб - Еміралі Аблаєва, Айдера Аджимамбетова, Руслана Якубова, які співпрацюють з окупантами, - припинено", - йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, всі троє брали участь у політичних заходах, організованих окупаційною владою, а їх виступи, заяви і коментарі в ЗМІ несумісні зі статусом делегата Курултаю кримськотатарського народу.

Крім того, прийнято рішення про звільнення Айдера Аджимамбетова з посади заступника голови Меджлісу у зв'язку з тим, що він "не впорався зі своїми обов'язками".

Відносно муфтія Криму Еміралі Аблаєва зазначається, що він хоча й оголосив себе духовним лідером, проте жодним чином не брав участь у справі захисту мусульман, яких переслідує окупаційна влада, залишився безмовним до фактів незаконних обшуків у мечетях і заборон на проведення кримськими татарами мирних зборів і мітингів.

Що стосується Руслана Якубова, то він "працює у виконавчих органах Криму і бере участь у політичних заходах окупаційної влади".

Згідно з регламентом Курултаю кримськотатарського народу рішення про виведення із складу Меджлісу приймається на черговій сесії Курултаю.

Нагадаємо, нині членство в Меджлісі припинено шістьом його членам за співпрацю з окупаційною владою. Раніше за порушення норм регламенту Курултаю і положення про Меджліс було припинено членство в Меджлісі Ремзі Ільясова, який зараз обіймає посаду "заступника голови Держради" Криму, а також "віце-мера" Сімферополя Тейфука Гафарова і Заура Смирнова, який отримав посаду "голови Держкомнацу" в так званому уряді Криму.

Як відомо, Меджліс кримськотатарського народу народу - найвищий повноважний представницький орган кримських татар. Він підзвітний Курултаю і керується його рішеннями, Регламентом, Положенням про Меджліс, нормами міжнародного права і законодавчими актами України, які не суперечать цим нормам.

Після незаконної анексії Криму Росією проти Меджлісу і кримських татар почалися репресії. Окупаційна влада ініціювала кримінальну справу з метою заборони діяльності Меджлісу. Його голові Рефату Чубарову був заборонений в'їзд до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-