Царьову віддали «на реконструкцію» дитячий санаторій в Криму

Царьову віддали «на реконструкцію» дитячий санаторій в Криму

Укрінформ
Сім'я екс-депутата ВР Олега Царьова отримала від РФ будівлю дитячого санаторію "Ай Тодор" в окупованому Криму.

Про це напередодні повідомив "Дождь" з посиланням на відповідні документи.

"Це колишній маєток великого князя Михайла Романова, що має статус пам'ятника архітектури регіонального значення. Відповідні документи є в розпорядженні "Дождя", - зазначається в повідомленні.

У листопаді 2015 року так зване міністерство економічного розвитку Криму уклало договір про реалізацію проекту реконструкції санаторію з ТОВ "Веселка", який, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб (ЄДРЮО), очолює матір політика Ніна Царьова. "У компанії два засновники - це сам Царьов (йому належить 1%) і компанія "Сельбілляр", 99% якої належить його дружині Ларисі", - пише "Дождь".

У бесіді з "Дождем" Царьов підтвердив цю інформацію і не виключив, що в майбутньому займатиметься проектом сам", - зазначається в повідомленні.

Сім'я Царьова отримала санаторій для "реконструкції і розвитку" в листопаді 2015 року. Разом з самими корпусами "Ай Тодора" у власність Царьову передано земельну ділянку площею 2 гектари.

Згідно з документацією до угоди, з травня 2016 року по грудень 2024 року інвестор зобов'язується виплатити державі Росія 254 мільйони рублів податків.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, на висоті 175 метрів над рівнем моря. Загальна площа території "Ай Тодора" - більше 6 гектарів, з них на 5,9 га розбито величезний парк.

Санаторій може розмістити 65 дітей. На його сайті вказано, що 50 ліжок бюджетні і 15 - комерційні. За планом реконструкції і розвитку санаторію, який виконуватимуть Царьови, планується залишити всього 10 безкоштовних ліжок на рік впродовж терміну окупності проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-