Суд повернув справу Царьова у Генпрокуратуру

Суд повернув справу Царьова у Генпрокуратуру

Укрінформ
Прокуратура оскаржить рішення Шевченківського районного суду, який повернув обвинувальний акт у справі екс-нардепа Олега Царьова в прокуратуру.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила прокурор Генпрокуратури Ольга Коріняк.

"Ми направили в терміни, визначені кримінально-процесуальним законодавством, нашу апеляційну скаргу до суду для оскарження рішення Шевченківського районного суду, яким повернено обвинувальний акт у цій справі в органи прокуратури, і зараз ми чекаємо розгляду цієї апеляційної скарги. Без розгляду судом далі процедура, передбачена кримінально-процесуальним законодавством, не може тривати. Ми чекаємо рішення апеляційного суду з цього приводу", - повідомила представник ГПУ.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва повернув в Генеральну прокуратуру України обвинувальний акт стосовно колишнього нардепа Олега Царьова, якого обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність країни.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, направлені на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу") був переданий ГПУ до суду 2 березня 2016 р.

Царьов обвинувачується в тому, що в період квітня-травня 2014 р., будучи народним депутатом України і кандидатом на посаду президента України, взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, направлених на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни кордонів території і державного кордону України шляхом визнання самопроголошеної "ДНР" і "ЛНР" з використанням засобів масової інформації.

Крім того, Царьова підозрюють у фінансуванні акцій з дестабілізації ситуації в Україні разом з колишнім прем'єром Азаровим і ще одним екс-нардепом - Володимиром Олійником.

Царьов був народним депутатом України Vll скликання від Партії регіонів. 3 червня 2014 р. Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт і згоду на обрання відносно Царьова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Пізніше він вийшов на свободу.

26 червня 2014 р. Царьов був обраний "спікером парламенту" терористичних "ЛНР" і "ДНР". Вважається, що він має відношення також до "Комітету порятунку України", який був створений в Москві 3 серпня 2015 р. колишніми високопоставленими чиновниками України часів президентства Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-