ГПУ передала до суду справу Царьова

ГПУ передала до суду справу Царьова

Укрінформ
Генеральна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт у справі екс-нардепа від "Партії регіонів" Олега Царьова.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування, яке закінчено Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього народного депутата України О. Царьова за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу)", - йдеться у повідомленні.

Царьов обвинувачується у тому, що в період квітня – травня 2014 року, будучи нардепом та кандидатом на пост президента України, взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації.

Обвинуваченого оголошено у розшук.

Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-