Чийгоз заявив відвід всіх суддів через їх упередженість - захист

Чийгоз заявив відвід всіх суддів через їх упередженість - захист

Укрінформ
Підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" відмовився прийняти скаргу захисту заарештованого заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза на постанову про участь підсудного в засіданні по відеоконференцзв'язку.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов, який тепер має намір подавати касаційну скаргу на судову відмову, інформує "Крым.Реалии".

"Скаргу захисту на режим відеоконференції суд незаконно не прийняв. Будемо оскаржувати в касацію", - повідомив він у соціальних мережах.

В опублікованій Полозовим постанові суду, зокрема, відзначається, що "справжня апеляційна скарга захисника в інтересах підсудного Чийгоза не містить аргументів, які в силу закону підлягають самостійному апеляційному оскарженню, у зв'язку з чим ця скарга підлягає поверненню".

За інформацією адвоката, постанова була видана перед початком засідання 2 серпня. "Сильно бояться Чийгоза в залі суду", - прокоментував Полозов.

Ахтем Чийгоз заявив відвід всієї колегії суддів через зацікавленість суддів у результаті справи.

У вівторок, 2 серпня, у Сімферополі підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті "справу 26 лютого" відносно одного з фігурантів - Ахтема Чийгоза. За рішенням суду, засідання проходить у вигляді відеоконференції, проте через  збої оголошена двогодинна перерва.

20 липня суд на закритому засіданні розділив "справу 26 лютого" на дві: окремо - по Ахтему Чийгозу і окремо - по інших фігурантах процесу. Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", очолював яку на той момент нинішній глава Криму Сергій Аксьонов.

Правозахисний центр "Меморіал" у Росії визнав політв'язнями фігурантів "справи 26 лютого", які утримуються під вартою - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

У лютому 2016 року на засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму було вирішено відправити цю справу на дорозслідування.

Верховна Рада України офіційно оголосило 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-