Пам'яті поліцейського Євгена Харченка

Пам'яті поліцейського Євгена Харченка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Радів кожному прожитому дню

Старший лейтенант поліції Євген Харченко загинув 27 лютого 2022 року від вогнепального поранення, коли виконував службовий обов’язок із захисту України під час збройної агресії РФ.

Євген народився 19 листопада 2022 року у Чорноморську на Одещині. Закінчив Одеський інститут підприємництва та права. У 2013 році проходив службу в одній з військових академій.

До лав патрульної поліції приєднався у 2015 році. За рік чоловік одружився і згодом, у квітні 2021 року, у нього народився довгоочікуваний син Микита.

«Ми часто відпочивали разом з родинами на природі, яку він любив, подалі від міської метушні. Женя був вірним чоловіком, люблячим батьком, зразковим сім'янином, який багато часу приділяв родині, тому що вона була його найвищою цінністю», - зазначив друг і кум Олег Степовий.

Євген загинув через 3 дні після початку повномасштабної війни з РФ, ввечері 27 лютого 2022 року.

Указом Президента України Володимира Зеленського №79/2022 від 28 лютого 2022 року старшого лейтенанта поліції було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Колеги згадують, що на службі чоловік завжди викладався на повну, умів знайти вихід з важких, нестандартних ситуацій і був ініціативним працівником.

«У роботі Євген був справжнім професіоналом і чітко її виконував. У старанності виконання завдань йому не було рівних. Він завжди прагнув вивчати щось нове, вдосконалюватись, повторювати вивчене. Іноді здавалось, що не існує завдання, з яким би він не впорався», - заявили вони.

Євген мав авторитет серед товаришів по службі і друзів. За словами колеги Юлії Дондової, вони познайомилися у 2015 році, коли вона прибула на службу до патрульної поліції - правоохоронець став її першим напарником.

«Він був дуже добрим, життєрадісним, надійним товаришем. Його поважали у колективі за відданість роботі, бажання бути корисним та прийти на допомогу іншим, оптимізм і силу характеру. Він ніколи не залишив би колегу у біді. Від нас пішла світла людина з великим серцем і великим бажанням жити. Він радів кожному прожитому дню», - сказала Юлія.

За словами товаришки по службі Юлії Ротар, патрульний був розумним і дуже щирим чоловіком.

«Людина зі світлою душею - це про Женю Харченка. Він постійно посміхався і мав гарне почуття гумору, не зупинявся перед труднощами і наполегливо йшов до мети, якщо було потрібно», - зазначила дівчина.

Відео: Національна поліція України

Олег заявив, що його друг вмів знаходити спільну мову з іншими і був комунікабельним. «Ми дуже легко розуміли один одного. З ним завжди було про що поспілкуватись – Женя був «душею компанії», - сказав Степовий.

Вічна пам’ять Герою!

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-