Україна вживає заходів для забезпечення роботи F-16 і їх розміщення - Євлаш

Україна вживає заходів для забезпечення роботи F-16 і їх розміщення - Євлаш

Укрінформ
Україна вживає усіх необхідних заходів для ефективного забезпечення роботи винищувачів F-16 та розміщення їх на території країни.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що ворог буде полювати на ці літаки... Про те, що йому вдасться щось дуже сильно зірвати, говорити не доводиться, оскільки ми зараз бачимо, що ворог активно намагається атакувати наші аеродроми, проте українська авіація продовжує виконувати завдання досить успішно. Тому, звісно, всі необхідні заходи будуть вжиті для того, щоб убезпечити літаки і забезпечити їхнє ефективне виконання завдань у нашому повітряному просторі", - сказав речник.

Він нагадав, що підготовка пілотів передбачає три етапи: наземний, навчання на легкомоторних літаках і власне на F-16. Крім того, одночасно готують фахівців для обслуговування винищувачів.

Читайте також: Деякі F-16 будуть зберігатися за кордоном - Повітряні сили

"Будь-який літак - це серйозне навантаження на логістику та на фахівців, які будуть обслуговувати та забезпечувати будь-який літак, будь-який тип систем, оскільки це робота із досить високоточними технологічними деталями, і звичайно, від цього залежить життя та здоров'я пілота. Тому цей процес не менш важливий, ніж підготовка самих льотчиків, і цей процес постійно триває", - підкреслив Євлаш.

Як повідомлялося, Данія, яка є одним з ініціаторів так званої літакової коаліції для України, планує відправити в Україну F-16 влітку цього року. Восени такі літаки Україні передадуть Нідерланди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-