У Росії за кілька місяців рекрутували на війну сотні ув'язнених жінок - розвідка

У Росії за кілька місяців рекрутували на війну сотні ув'язнених жінок - розвідка

Укрінформ
У Росії протягом кількох місяців рекрутували на війну декілька сотень жінок-в’язнів.

Про це повідомив Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи публікацію у «The New York Times» про вербування жінок у російських в’язницях.

«Така практика діє в Росії декілька місяців. Жінок-в’язнів не мобілізують, а рекрутують. При цьому часто використовують силові методи, щоб ув’язнені жінки погоджувалися на підписання контрактів», - сказав він.

Юсов додав, що серед жінок, які відбувають покарання у російських в’язницях, не так багато охочих йти воювати, як на це розраховувала влада.

«Кількість не є значною. Йдеться про сотні жінок-в’язнів, але не тисячі. Їх рекрутують в установах виконання покарань по всій Росії», – наголосив представник розвідки.

Читайте також: Юсов - про ураження Су-57: Путін скаженіє, реакція в Кремлі дуже відчутна

За даними джерел видання «The New York Times», військові вербувальники почали обхід в’язницями для жінок у всій європейській частині РФ восени 2023 року.

Вербувальники пропонували ув’язненим контракти на службу снайперами, бойовими санітарками та фронтовими радистками на один рік.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі національного спротиву зазначили, що в Росії вирішили поповнити військовий контингент на українських фронтах за рахунок ув’язнених жінок із виправних колоній РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-