З російського полону повернули 75 українців

З російського полону повернули 75 українців

Фото, відео
Укрінформ
В Україну в результаті обміну повернули з російського полону 75 воїнів та цивільних.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України», - заявив Президент.

За його словами, це воїни Збройних сил України та Національної гвардії, прикордонники, четверо цивільних, і всі вони вже на рідній землі.

«Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!», - наголосив Зеленський.

Читайте також: З російського полону повернули вже 3135 українських громадян - Зеленський

Серед звільнених із полону 75 українців 19 потрапили в полон з острову Зміїний, 10 оборонців Маріуполя та з «Азовсталі», повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Повертаємо додому 75 наших людей, які були в полоні росіян. Це рядові, сержанти та офіцери ЗСУ, НГУ, ДПСУ та цивільні. 19 людей, які потрапили в полон з острову Зміїний, 10 оборонців Маріуполя і з «Азовсталі», українські військові, що потрапили в полон на різних напрямках», - йдеться у дописі.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також поінформував у Телеграмі, що серед тих, кого вдалося повернути з російського полону 29 осіб є працівниками Міністерства внутрішніх справ.

«Новина, на яку ми завжди чекаємо з нетерпінням, і робимо все, аби таких новин було більше. Сьогодні вдалося повернути додому 75 наших людей. Серед них 29 співробітників МВС України: 21 нацгвардієць, 7 прикордонників та поліцейська. Серед повернутих - оборонці Маріуполя, Зміїного, Гостомеля та 14 захисників Чорнобильської АЕС», - заявив він.

Глава МВС подякував Президенту України Володимиру Зеленському, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку і колегам з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Клименко запевнив, що звільнені з російського полону отримають всю необхідну допомогу.

«Ми подбаємо про них. Пам’ятаємо про всіх, хто досі в полоні, працюємо над їх скорішим поверненням та дуже чекаємо вдома», - поінформував він.

Читайте також: РФ маніпулює темою обміну полоненими, щоб підірвати ухвалення рішень в Україні - ISW

Як повідомляв Укрінформ, в Інституті вивчення війни заявили, що Кремль використовує тему обміну військовополонених як ще один прийом для підриву процесу прийняття рішень в Україні.

Так, призначена Кремлем уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова звинуватила Україну у висуненні "надуманих вимог", які спричинили паузу в обміні військовополоненими протягом останніх кількох місяців, і заявила, що Росія нібито робить усе можливе для підтримки діалогу з українським урядом і Міжнародним комітетом Червоного Хреста у справах військовополонених.

Відео: Офіційна telegram-сторінка Омбудсмана Лубінця Дмитра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-