У ЗСУ вважають, що Сили оборони мають оперативніше отримувати доступ до передових технологій

У ЗСУ вважають, що Сили оборони мають оперативніше отримувати доступ до передових технологій

Ексклюзив
Укрінформ
Головне завдання Генштабу — забезпечити Сили оборони технологіями, аби українські захисники могли завдяки інноваційним рішенням перемагати чисельнішого противника.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Головнокомандувача Збройних сил України полковник Андрій Лебеденко.

«Переконаний, що інновації та технології — один з ключових елементів для отримання якісної переваги над кількісно переважаючим противником. Підходити до планування наших потреб необхідно комплексно, насамперед враховуючи актуальний досвід з поля бою.

Найважливішим завданням, яке повинні виконувати технології та інновації, є збереження життя наших військових», - зазначив Лебеденко.

Він зауважив, що серед пріоритетів Генштабу — забезпечити Сили оборони інноваційними технологічними рішеннями. Йдеться про безпілотні, роботизовані системи та автоматизовані системи управління. Окремий акцент — системи радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Сирський показав, як Сили оборони знищують російських військових на передовій

«Збройні сили України мають оперативніше отримувати доступ до передових технологій. Час від ідеї до готового рішення має бути максимально скорочено. Наша команда працює над цим 24/7», - відзначив Лебеденко.

Коментуючи створення Командування безпілотних систем, заступник Головнокомандувача зазначив, що цей процес важливо підкріпити науковою та прикладною складовою для підвищення ефективності.

«Створення такого Командування не може відбутися без бойового досвіду, науки, прикладної складової та без потенціалу людей — висококваліфікованих інженерів, програмістів, науковців, які мають досвід та компетенцію в розробці роботизованих та безпілотних систем», - зауважив Лебеденко.

Він додав, що сьогодні створена екосистема, яка поєднує науку, виробництво і Збройні сили України. У цій системі ЗСУ визначають вимоги до зброї, техніки чи технологій, які поставляються підрозділам для виконання бойових завдань. Наукові військові установи вивчають процеси і потреби на фронті, а також загрози з боку ворога, щоб удосконалювати технічні рішення або застосовувати їх у нових формах.

Читайте також: Сирський - про своїх заступників: Досвідчені офіцери, чий досвід прискорить нашу перемогу

На думку Лебеденка, така структура дозволить форсувати питання передових інноваційних технологій, забезпечить швидкий доступ Збройних сил до них, а також дозволить масштабувати їх у найкоротші терміни та оперативно реагувати на загрози, які щодня змінюються.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав указ, який розпочинає створення окремого роду сил - Сил безпілотних систем. 12 травня міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна першою у світі створила Командування безпілотних систем та має намір ділитися своїм досвідом з країнами-партнерами.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-