Папа Франциск розпочав процес оголошення святим підлітка – «покровителя інтернету»

Папа Франциск розпочав процес оголошення святим підлітка – «покровителя інтернету»

Укрінформ
Папа Франциск розпочав процес канонізації першого святого з покоління міленіалів, який нібито здійснив два чуда, – 15-річного комп'ютерного генія Карла Акутіса, що помер від лейкемії у 2006 році.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Vatican News.

У 2020 році Папа Франциск оголосив Акутіса блаженним і «покровителем інтернету». Тоді понтифік визнав перше чудо, яке йому приписують, – зцілення 7-річного бразильського хлопчика від рідкісного захворювання підшлункової залози. Чудо сталося після контакту з реліквією Акутіса – шматком однієї з його футболок.

Про друге чудо Акутіса Франциск повідомив у четвер під час зустрічі з главою ватиканського відділу беатифікації кардиналом Марчелло Семераро.

Це чудо пов'язане з жінкою з Коста-Ріки, яка в липні 2022 року здійснила паломництво до гробниці Акутіса в Ассізі, щоб помолитися за зцілення своєї дочки, котра зазнала важкої травми голови після падіння з велосипеда. Дочка почала виявляти ознаки одужання відразу після благання матері.

Папа оголосив, що скличе консисторію кардиналів для обговорення канонізації Акутіса, а також трьох інших блаженних.

Читайте також: Папа Франциск звернувся із закликом про переговори до всіх країн, які воюють

Акутіс народився 3 травня 1991 року в Лондоні й у дитинстві переїхав з батьками-італійцями до Мілана.

Він використовував свій талант для створення веб-сайту чудес у католицькій церкві, а також піклувався веб-сторінками деяких місцевих церковних структур.

Ще в початковій школі Акутіс навчився програмувати за університетським підручником з інформатики, а потім – монтувати відео та створювати анімацію.

Помер він від гострої лейкемії 12 жовтня 2006 року.

З дитинства Акутіс був надзвичайно релігійним, що дивувало його невіруючих батьків.

Із трьох років він просив їхнього дозволу відвідувати церкви в Мілані, а в сім років – прийняти таїнство Святого Причастя

За інформацією АР, його тіло, вбране у спортивний костюм і кросівки, виставлене для поклоніння в церкві міста Ассізі, а серце – у релікварії базиліки Святого Франциска.

За правилами католицької церкви процес зарахування до лику святих починається не раніш як через п'ять років після смерті людини. Спочатку кандидата оголошують блаженним, а після завершення канонізації – святим і вносять до загальноцерковного календаря. Умовою канонізації є офіційне визнання не менш як двох чуд, пов’язаних із майбутнім святим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-