У Генштабі планують зменшити штат на 60%: частину військових відправлять у бойові частини

У Генштабі планують зменшити штат на 60%: частину військових відправлять у бойові частини

Укрінформ
У ході реформи Генерального штабу ЗСУ його штатну чисельність планують зменшити на 60%.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Євгеній Острянський.

Зокрема, Острянський зазначив, у лютому-березні в Генштабі проведено перевірку, за результатами якої прийнято рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

За його словами, йдеться про розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. «Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60%», - сказав Острянський.

Він також додав, що за рахунок вивільненого особового складу планується доукомплектувати органи управління оперативного і тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це дозволить здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій.

“Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ”, - підкреслив Острянський.

При цьому він також поінформував, що у Генштабі триває робота над визначенням перспективної структури ЗСУ на період до вступу України в НАТО.

Читайте також: Росія нарощує угруповання на межі з Чернігівською областю та біля кордону із Сумщиною - Генштаб

“Незважаючи на збройну агресію РФ, триває робота над визначенням перспективної структури ЗСУ на період до вступу України в НАТО. Структура, це перш за все баланс між необхідністю реагування на загрози і можливостями держави щодо утримання і, насамперед, розвитку Збройних сил. Структура — це не набір органів управління, військових частин, з'єднань, об'єднаних у види і роди військ, це ще й система комплектування, підготовки, логістики, забезпечення, підтримки тощо. І саме головне — структура окреслює потребу в озброєнні і військовій техніці”, - зазначив Острянський.

Він повідомив, що на даний час розробляються стратегії розвитку видів, окремих родів військ (сил) Збройних сил України до 2035 року. Це дозволить сформувати пріоритети та напрямки їх розвитку, визначити роль та місце в системі застосування Сил оборони, з урахуванням майбутнього безпекового середовища. Особлива увага в цьому процесі приділяється новим зразкам озброєння та військової техніки, перспективам їх застосування на полі бою, сказав Острянський.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗСУ у березні оголосили про початок нового етапу реформи оборонного менеджменту. Мета реформи — підвищити ефективність оборонного планування та управління оборонними ресурсами, а також досягти в довгостроковій перспективі функціональної взаємосумісності з партнерами з держав-членів НАТО.

Фото: Юлія Овсяннікова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-