Путін готовий до припинення вогню, щоб заморозити війну - джерела Reuters

Путін готовий до припинення вогню, щоб заморозити війну - джерела Reuters

Укрінформ
Лідер РФ Володимир Путін готовий заморозити війну проти України, якщо домовленості про припинення вогню фіксуватимуть поточну лінію фронту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Три джерела, знайомі з дискусіями в оточенні Путіна, розповіли, що лідер РФ висловив розчарування невеликій групі радників щодо того, що він вважає «спробами Заходу завадити переговорам, а також рішенням Президента України Володимира Зеленського відмовитися від переговорів».

За словами співрозмовників, Путін готовий продовжувати воювати, якщо Київ і Захід не відреагують на його пропозицію.

Читайте також: Штати в ОБСЄ заперечили заяви, що «час на боці Путіна»

«Путін може воювати скільки завгодно, але Путін також готовий до припинення вогню — щоб заморозити війну», — сказав співрозмовник.

Речник Путіна Дмитро Пєсков у коментарі зазначив, що глава Кремля неодноразово давав зрозуміти, що Росія відкрита до діалогу для досягнення своїх цілей, та заявляє, що країна не хоче «вічної війни».

У МЗС і Міноборони України на запитання агентства не відповіли.

Зазначається, що призначення минулого тижня економіста Андрія Бєлоусова міністром оборони Росії було розцінено деякими західними військовими та політичними аналітиками як переведення російської економіки на постійну військову основу і підготовка до тривалого конфлікту.

Однак джерела сказали, що Путін скоріше використав би нинішню ситуацію, щоб “залишити війну позаду”.

Читайте також: Путін не пускає своїх двійників до себе в бункер - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-