Командувач Нацгвардії відвідав підрозділи на Харківському напрямку

Командувач Нацгвардії відвідав підрозділи на Харківському напрямку

Фото
Укрінформ
Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко відвідав ділянки північного прикордоння Харківської області, де підрозділи НГУ разом з іншими складовими Сил оборони протидіють просуванню російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Нацгвардії України повідомила у Фейсбуці.

За словами командувача, місцевість, ділянки та напрямки, де зараз тривають інтенсивні бойові дії, добре знайома гвардійцям, адже ще навесні 2022 року тут вони ефективно стримували ворожий наступ, а вже восени проводили контрнаступальні дії.

Під час поїздки командувач Нацгвардії зустрівся із командирами та бійцями окремого загону Центру спеціального призначення “Омега”, 3-ї, 4-ї та 13-ї бригад НГУ й інших підрозділів, які залучені для виконання завдань.

Командувач приділив увагу питанням, пов’язаним із логістичним забезпеченням, організацією зв’язку та медичного забезпечення.

"Окремий аспект – забезпечення FPV-дронами, які зараз у поєднанні з артилерією й іншими вогневими засобами дають змогу максимально швидко працювати по групах піхоти, по позиціях і техніці ворога", - зазначив Півненко.

Командувач відзначив, що ситуація на ділянці складна, а ворог, не рахуючись із втратами, активно застосовує штурмові підрозділи, які намагаються атакувати за підтримки авіації та артилерії. "Разом з тим, бойовий дух і мотивація нацгвардійців залишаються на високому рівні", - підкреслив Півненко.

За його словами, "наші воїни тримають визначені позиції, мають необхідне озброєння, досвід і систему управління, аби не дати росіянам втілювати свої плани. Гвардійці, у чіткій взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, виконують бойові завдання в районах найінтенсивніших боїв".

Читайте також: Нацгвардійці відбили російський штурм у районі Липців

"Розуміємо тактику дій ворога, аналізуємо ситуацію, маємо взаємодію з усіма залученими підрозділами. Дякую кожному воїну і командиру, котрі стримують ворога, стійко та професійно діють у найскладніших умовах”, - заявив командувач Нацгвардії.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Харківському напрямку російські війська не припиняють спроб прорвати оборону, однак успіхів не досягають.

Фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-