Жителі Словаччини вже зібрали гроші на 2700 снарядів для ЗСУ

Жителі Словаччини вже зібрали гроші на 2700 снарядів для ЗСУ

Укрінформ
За 4,17 млн євро, які вже зібрали жителі Словаччини на закупівлю боєприпасів для України у чеського виробника STV Group буде придбано 2692 артилерійські снаряди.

Про це повідомили чеському агентству ČTK організатори та партнери збору, передає Укрінформ.

Ці боєприпаси мають бути доставлені в Україну не пізніше кінця літа.

Збір коштів у Словаччині, як повідомлялося, розпочався у квітні у відповідь на відмову уряду країни сприяти чеській ініціативі щодо закупівлі боєприпасів для України. Громадські активісти поставили собі за мету зібрати 1 мільйон євро в ході акції під назвою «Якщо не влада, то ми». Зібрати таку суму їм вдалося неповні два дні. Наразі понад 65 тисяч людей і організацій пожертвували 4,17 мільйона євро, і збір триває. Найбільший індивідуальний внесок сягнув 100 тисяч євро.

«Ми консультуємося з Міністерством оборони Чехії щодо всіх закупівель. Вони підтверджують нам, чи підходить ціна», — сказав журналістам Додо Добрик, учасник проєкту «Подарунок для Путіна». Ця ініціатива, яку підтримує Чеська фундація для України, співпрацює з організаторами словацького збору.

Читайте також: Близько 20 країн разом придбають 500 тисяч снарядів для України - прем’єр Чехії

За словами Добрика, меморандум про закупівлю боєприпасів у складі словацького збору буде підписано вже у травні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, уряд якого припинив військову допомогу Україні з державних резервів, раніше назвав згаданий збір символічним.

Одним з організаторів акції є громадська ініціатива Mír Ukrajne, яка минулого року брала участь в ще одному успішному зборі з метою закупівлі для України системи розмінування словацького виробництва Bozena.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-