САП просить суд заарештувати Сольського і призначити заставу майже у ₴200 мільйонів

САП просить суд заарештувати Сольського і призначити заставу майже у ₴200 мільйонів

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд обрати запобіжний заходу міністру аграрної політики і продовольства Миколі Сольському у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі близько 200 млн грн.

Про це у коментарі журналістам заявив сам Сольський, відповідаючи на запитання Укрінформу, який запобіжний захід для нього просить сторона обвинувачення.

«(Просять - ред.) стандартний (запобіжний захід - ред.) у таких історіях - арешт або застава. І застава велика, якщо не помиляюся - біля 200 мільйонів», - заявив Сольський.

Він сказав, що не вважає себе винним.

Як зазначив Сольський, НАБУ робить свою роботу і він до цього ставиться спокійно.

«Очевидно, що суддя і всі інші, і ви, і всі решта, мають почути нашу позицію. Після цього і ви, і всі решта будуть робити висновки», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня у НАБУ заявили, що правоохоронці викрили чинного міністра на заволодінні держземлею на 291 млн гривень та на спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Читайте також: ВАКС переніс на завтра обрання запобіжного заходу Сольському

Сам Сольський, коментуючи вручену йому підозру, зазначив, що події стосуються періоду 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ні міністром аграрної політики та продовольства, ні головою Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО, за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

Він заявив, що спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і що, як йому відомо, наразі низка рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ.

Сьогодні, 24 квітня, ВАКС почав обирати запобіжний захід Сольському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-