Сили оборони за день відбили 56 атак ворога на п'яти напрямках

Сили оборони за день відбили 56 атак ворога на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом дня відбили 56 атак російської армії на п'яти напрямках, найбільше – на Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 23 квітня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 60 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили п'ять ворожих об'єктів, зокрема наземну станцію управління безпілотниками, район зосередження озброєння та військової техніки, район зосередження особового складу та засіб протиповітряної оборони.

Читайте також: Командувач Повітряних Сил показав, як вночі збивали «Шахеди» на півдні

Росіяни за добу здійснили по позиціях українських захисників і населених пунктах загалом чотири ракетні й 60 авіаційних ударів, а також 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону України.

Протягом доби на вказаних двох напрямках війська РФ завдали артилерійських і мінометних ударів по більш як 20 населених пунктах, серед них – Клюси та Грем’яч Чернігівської області, Велика Берізка, Прогрес, Вільна Слобода, Уланове, Попівка, Стукалівка, Павлівка, Ободи, Новомиколаївка, Миропільське, Степок і Покровка Сумської області.

На Куп’янському напрямку загарбники один раз атакували позиції Сил оборони в районі Берестового Харківської області.

Із авіації російська армія вдарила по району Іванівки Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах на Куп’янському напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Синьківці, Степовій Новоселівці та Петропавлівці Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили 10 ворожих атак у районах Греківки Луганської області; Тернів та Ямполівки Донецької області.

Бойова авіація РФ відпрацювала по району Серебрянського лісництва Луганської області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Макіївка та Невське Луганської області, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 14 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Нового, Спірного, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Російські війська за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційного удару загарбники завдали по району Північного Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Бахмутському напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр і Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 14 ворожих атак у районах Новокалинового, Очеретиного, Новобахмутівки, Бердичів, Яснобродівки, Нетайлового та Первомайського Донецької області. Росіяни намагалися витіснити підрозділи українських захисників із займаних ними рубежів.

Із авіації російська армія била по районах Семенівки, Селидового та Карлівки Донецької області.

Більш як 15 населених пунктів загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Очеретине, Новобахмутівку й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Ворог за підтримки авіації 17 разів намагався прорвати там оборону.

Авіаударів росіяни завдали також по районах Костянтинівки, Красногорівки та Побєди Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Георгіївка, Парасковіївка та Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія за підтримки авіації двічі атакувала позиції українських захисників у районі Старомайорського Донецької області. Близько 15 населених пунктів там зазнали артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Червоне, Щербаки, Новоданилівка і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби росіяни за підтримки авіації здійснили одну безуспішну атаку на позиції захисників у районі села Кринки Херсонської області.

Читайте також: На сході ситуація загострилася - ворог намагається захопити Іванівське та прорватися в Часів Яр

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російської армії, серед них – Херсон, Одрадокам’янка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Білозерка, Велетенське й Кізомис Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у районі Очеретиного Донецької області ситуація складна. Ворог намагається закріпитися у південній частині селища та застосовує боєприпаси з хімічними отруйними речовинами.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-