Постачання озброєння: Міноборони вже уклало контрактів на понад ₴582 мільярди

Постачання озброєння: Міноборони вже уклало контрактів на понад ₴582 мільярди

Укрінформ
Міністерство оборони України станом на квітень 2024 року має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень, майже 50% з них укладені з українськими виробниками.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передає Укрінформ з посиланнням на Міноборони.

За його словами, йдеться про угоди, укладені в різні роки, які перебувають у стані виконання з різним терміном завершення. За частиною з них, у 2024 році, передбачено до оплати 254 мільярди гривень.

Джигир, зокрема зазначив, що Україна продовжує отримувати вагому міжнародну військову допомогу від держав-партнерів. Завдяки чому вдається чинити спротив переважаючим силам ворога.

Однак, наголосив заступник міністра оборони, важливим аспектом у розвитку цього напрямку є залучення інвестицій для розвитку власних спроможностей вітчизняного оборонного сектору.

“Ми заохочуємо міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника. Це – життєво необхідна річ, адже ці фінанси працюватимуть на нашу країну, стимулюватимуть вітчизняне виробництво та слугуватимуть драйвером економіки України”, – зазначив Джигир.

Читайте також: Агенція оборонних закупівель придбала 4000 безпілотників для ЗСУ

Він також додав, що зосередження на власних потужностях, розвиток яких ускладнений через збройну агресію Росії та інтенсивність бойових дій, дозволить покращити постачання озброєння й техніки для української армії.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 10 квітня в Мініоборони відкритих авансів на закупівлю для потреб армії- на 211 млрд грн, які обліковуються як дебіторська заборгованість.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-