Над розмінуванням території України працюють 530 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 530 саперних груп Міноборони

Укрінформ
До розмінування українських територій нині залучаються 530 груп підрозділів Міноборони, до яких входять 2300 осіб.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони Руслан Берегуля, передає кореспондент Укрінформу.

«Всього на сьогоднішній день залучено 530 груп розмінування, що включають в себе 2300 осіб та 39 машин механізованого розмінування. Під час проведення очищення місцевості силами безпеки та оборони нам вдалося обстежити та очистити понад 3600 кв. км територій. Це також 10 тис. км ліній електропередач, майже 9 тис. км автомобільних доріг та понад 3 тис. км залізничних колій», - поінформував Берегуля.

За його даними, загалом було знищено понад 685 тис. вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: В Україні від російських мін загинули 300 цивільних, ще 667 - постраждали

Він також наголосив, що до гуманітарного розмінування долучаються лише сертифіковані оператори, які мають високу фахову підготовку.

«На сьогодні в Україні вже є 38 сертифікованих операторів і щодня ця кількість зростає», - сказав начальник Головного управління, додавши, що на початку 2023 року в Україні працювало лише 9 сертифікованих операторів.

Як повідомляв Укрінформ, групи розмінування підрозділів Міністерства оборони на звільнених від ворога територіях за тиждень вилучили та знешкодили 4 196 вибухонебезпечних предметів.

Перше фото: Юлія Свириденко/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-