Ворог змінив тактику використання ракетоносіїв у Чорному морі - Гуменюк

Ворог змінив тактику використання ракетоносіїв у Чорному морі - Гуменюк

Укрінформ
Останнім часом ворог не виводить ракетоносії на чергування, окрім тих випадків, коли планується масована ракетно-дронова атака.

Про це начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«В цілому присутність ракетоносіїв у Чорному морі є. Навіть коли вони заведені у пункти базування, вони не перестають бути небезпечними. Чи будуть вони виведені на бойове чергування, чи ні, це питання кількох годин. Останнім часом вони не виводять ракетоносії на чергування, окрім тих випадків, коли планується масована ракетно-дронова атака. Ми вже неодноразово спостерігали саме таку тенденцію», – сказала Гуменюк.

За її словами це може бути пов’язано зі зміною керівництва Чорноморського флоту РФ. «Такий хід був застосований як випробувальний. Останнім часом корабельне угруповання рідко виходить в акваторію Чорного моря, хіба що на короткочасне патрулювання зі швидким поверненням на базу. Станом на зараз інформації про вихід ракетоносіїв в акваторію Чорного моря не було», – зазначила Гуменюк.

Читайте також: НАТО має розробити нову стратегію у Чорному морі - Точицький

Як повідомляв Укрінформ, на бойовому чергуванні в Чорному й Азовському морях станом на 07:00 16 квітня російські військові кораблі відсутні. У Середземному морі перебувають два ворожі кораблі - обидва носії крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 24 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-