ППО для України: Зеленський зустрівся з главою МЗС Норвегії

ППО для України: Зеленський зустрівся з главою МЗС Норвегії

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейдом, під час якої обговорили ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ. 

"Глава держави поінформував про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку держави-агресорки РФ. Президент подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

Відео: Офіс Президента

Cпіврозмовники відзначили успішне завершення двосторонніх переговорів щодо укладення угоди про безпекові гарантії. Зокрема, домовилися, що лідери двох держав підпишуть цей стратегічний документ за найближчої нагоди.

Окремо сторони обговорили ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України, обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Читайте також: Глава МЗС Норвегії: Ніхто з нас не робить достатньо для України

У свою чергу, Зеленський подякував норвезькій стороні за значну військову та гуманітарну допомогу на суму близько 7,1 млрд дол. США, яку Україна отримує в межах багаторічної програми ім. Ф. Нансена на 2023–2027 рр.

«Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії та Стортингу в ухваленні рішення щодо значного розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми», – відзначив Президент.

Читайте також: Норвегія передає F-16 Україні, щоб ЗСУ могли бити глибше в тил противника - глава МЗС

Як повідомлялося, глава МЗС Норвегії заявив, що його країна хоче допомогти Україні у війні проти російської агресії та робить усе можливе, щоб покращити повітряну оборону і підтримати енергетичну систему.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-