Участь у бойових діях беруть 7000 поліцейських - Клименко

Участь у бойових діях беруть 7000 поліцейських - Клименко

Укрінформ
Безпосередню участь у бойових діях станом на сьогодні беруть десь 7 тисяч поліцейських.

Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«ВР рік тому прийняла закон про так званих комбатантів, тобто про військові підрозділи, зокрема озброєні підрозділи поліції, які безпосередньо приймають участь у бойових діях. На сьогоднішній день таких поліцейських у нас 7 тисяч», - поінформував міністр.

За його словами, 30 тисяч поліцейських розкривають злочини та здійснюють низку функцій, не тільки поліцейських, у регіонах, у яких безпосередньо проходять активні бойові дії.

«Частина поліцейських несе службу з прикордонниками, на прикордонних заставах і на кордоні з ЄС, на частині кордону з Білоруссю, тому що 20 тисяч прикордонників знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій», - заявив Клименко.

Міністр поінформував, що загалом станом на сьогоднішній день у Нацполіції проходять службу 75 тисяч людей.

«От і відніміть від 75 і 30, і 7 тисяч, і ще певну кількість осіб з деяких підрозділів, які у тому числі займаються евакуацією - «Білі янголи», тих, хто займається дронами і так далі. І ви побачите, що у нас всього - близько 30-33 тисяч поліцейських, які знаходяться по всій Україні, які мають перекривати всі вулиці, всі населені пункти, (здійснювати – ред.) реагування і розкриття величезної кількості злочинів, які є у такій великій країні, як наша», - зазначив Клименко.

Читайте також: Медичні розрахунки ДСНС переведені на цілодобовий режим роботи - Клименко

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України був створений у мирний час як майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, щоб допомагати розвʼязати нагальні проблеми регіонів.

В умовах повномасштабної війни актуальність Конгресу стала в рази більшою. Від оперативності вирішення проблемних питань у громадах часто залежить не лише добробут мешканців, а і безпека їхнього життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-