У Мінветеранів не вбачають перешкод для зведення військового меморіального кладовища

У Мінветеранів не вбачають перешкод для зведення військового меморіального кладовища

Ексклюзив
Укрінформ
У Міністерстві у справах ветеранів не вбачають причин, які могли б завадити побудувати Національне військове меморіальне кладовище в заплановані терміни.

Про це сказав заступник міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов у коментарі Укрінформу.

"Ми зараз не бачимо якихось перепон (які призвели б) до сповільнення процесу реалізації проєкту. Виключно, якщо місцеве населення буде подавати позови, то це будуть додаткові заходи, з якими треба буде працювати, але це не впливатиме на сам процес. Якщо він законний, то йде своєю чергою", - сказав Фархадов.

За його словами, першу чергу кладовища планується відкрити у серпні, а повністю проєкт очікується реалізувати до 2027 року.

Читайте також: Уряд визначив місце розташування Національного військового меморіального кладовища

Раніше ЗМІ повідомляли, що мешканці села Мархалівка провели акцію протесту через будівництво поблизу населеного пункту Національного військового меморіального кладовища. Вони, зокрема, висловлювали побоювання щодо ймовірного забруднення ґрунтових вод та знищення лісу. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 грудня 2023 року ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.

Кабмін виділив 515 мільйонів гривень на його будівництво та функціонування у 2024 році.

Уряд ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області. 

Читайте також: В уряді пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі

Національне військове меморіальне кладовище – загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Меморіальний комплекс передбачає не тільки наявність військового кладовища з усіма необхідними ритуальними спорудами для організації почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Також тут буде музейний комплекс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-