Посол ФРН після відвідання Запоріжжя: Без посилення ППО робота з відбудови може бути марною

Посол ФРН після відвідання Запоріжжя: Без посилення ППО робота з відбудови може бути марною

Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер після відвідання Запоріжжя, де він побачив завдані Росією руйнування, заявив, що без покращення протиповітряної оборони робота з відновлення «загрожує бути марною».

Про це дипломат написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Коментуючи поїздку у Запоріжжя, Єгер зазначив, що тут щодня відбуваються обстріли.

«Область на 70% окупована Росією, тут проходить лінія фронту. За лінією фронту Росія здійснює жорстокий окупаційний режим. Там панує насильство та несправедливість», - наголосив посол ФРН.

Водночас він акцентував, що Запорізька область є частиною України.

«В таких місцях, як Запоріжжя, вирішується, чи зможе Україна захистити свою незалежність. Німеччина надає підтримку. Німецька зброя допомагає тримати фронт. В Запоріжжі захищаються також і німецькі інтереси», - підкреслив дипломат.

Єгер нагадав, що Німеччина давно допомагає в Запоріжжі, надаючи медичну допомогу, генератори, беручи участь у реконструкції

«Ми постачаємо те, в чому є потреба. Потрібно більше! Російські збройні сили бомбардують житлові квартали та об'єкти цивільної інфраструктури. Останній раз - сьогодні вночі. Я на власні очі побачив руйнування. Відновлення потребує часу та сил. Без покращення протиповітряної оборони ця робота загрожує бути марною», - акцентував посол ФРН.

Він зазначив, що під час поїздки відвідав німецьку компанію Profine, яка виробляє продукцію на місці, створює робочі місця та сплачує податки.

«Ми будемо поглиблювати нашу співпрацю. Запоріжжя потребує нашої підтримки», - резюмував Єгер.

Читайте також: Удар по ГЕС: глава Запорізької ОВА розповів, як ліквідовують витік нафтопродуктів у Дніпро

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області внаслідок обстрілів зруйновано 11 тисяч приватних та багатоповерхових будинків. 12 багатоповерхівок в обласному центрі планують відбудувати до кінця року за кошти держави та міжнародних партнерів.

Фото: @MJaegerT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-