Повторні обстріли росіянами працівників ДСНС під час рятувальних робіт стали інтенсивніші - речник

Повторні обстріли росіянами працівників ДСНС під час рятувальних робіт стали інтенсивніші - речник

Укрінформ
Речник ДСНС Олександр Хорунжий повідомив про збільшення кількості обстрілів росіянами працівників екстрених служб під час проведення аварійно-рятувальних робіт та підкреслив, що вони стали інтенсивніші.

Про це він сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, повторні обстріли працівників екстрених служб під час проведення аварійно-рятувальних робіт носять системний характер. І це було як і на початку повномасштабної війни, так і ці повторні удари відбуваються і зараз, але вони стали інтенсивнішими. І росіяни свідомо йшли та йдуть на порушення відповідно правил війни, використовуючи зброю і такі невибіркові дії. При цьому, об'єктами нападу стають об'єкти і цивільної інфраструктури, і заклади охорони здоров'я і ринки, паркові зони, ну і, зокрема, і підрозділи ДСНС, де дислокуються наші рятувальники. Просто останнім часом їх стало більше", - сказав Хорунжий.

Також він поінформував про розроблений проєкт наказу Міністерства внутрішніх справ, відповідно до якого буде конкретизований порядок залучення особового складу до рятування людей у випадку, коли не знято загрозу обстрілів.

Читайте також: За час повномасштабної війни загинув 91 працівник ДСНС

"Відповідно, розроблені рекомендації ДСНС, які впроваджуються, виконуються. І в рекомендаціях цих детально визначено порядок організації служби в підрозділах і реагування у надзвичайних ситуаціях, особливо які стосуються територій областей, де постійно ведуться обстріли. Разом з тим хочу відмітити, що на 100% особовий склад убезпечити, напевно, неможливо. Чому? Тому що першочергове завдання рятувальників - виїжджати безпосередньо, вони виїжджають одні із перших на надання допомоги, і рятувати людей. І, наприклад, ми не можемо чекати годину або дві, коли людині потрібна допомога саме зараз. Ми справляємося зі своїми задачами і виконуємо ту основну функцію – порятунок людей, яка на нас є", - сказав речник ДСНС.

Як повідомлялося, раніше внаслідок атаки безпілотників Shahed на Харків загинули троє рятувальників та цивільна жінка, ще 12 людей дістали поранення.

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-