Сили оборони відбили 35 атак на трьох напрямках

Сили оборони відбили 35 атак на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили по 15 атак на Бахмутському й Новопавлівському напрямках, ще п'ять - на Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 11 квітня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 53 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки армії РФ, а також по зенітно-ракетному комплексу загарбників.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу ворога.

Російські загарбники протягом доби здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом 53 ракетні й 84 авіаційні удари, а також 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові й приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону України.

Протягом доби на вказаних двох напрямках війська РФ атакували з артилерії й мінометів близько 20 населених пунктів, серед них - Хрінівка й Леонівка Чернігівської області, Марчихина Буда, Вільна Слобода, Кучерівка, Студенок і Миропілля Сумської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість били по містах і селах. Під удари ворожих мінометів й артилерії потрапили близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка й Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість теж атакували міста і села. Зокрема, бойова авіація РФ відпрацювала по району Твердохлібового Луганської області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню російської армії, зокрема Невське Луганської області, Макіївка, Терни, Ямполівка та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 15 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Виїмки, Роздолівки, Кліщіївки, Верхньокам’янського й Іванівського Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Читайте також: Лише 3% російських боєприпасів уражають військові цілі - Кислиця в ООН

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Спірного, Андріївки та Південного Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Григорівці, Калинівці й Часовому Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили п'ять ворожих атак у районах Новокалинового, Уманського й Нетайлового Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася вибити підрозділи захисників із займаних ними рубежів.

Авіаударів РФ зазнали райони Новобахмутівки й Бердичів Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Новокалинове, Нетайлове та Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Новомихайлівки й Урожайного. За підтримки авіації ворог 15 разів намагався прорвати там оборону.

Авіаударів російська армія завдала по районах Костянтинівки й Водяного Донецької області.

Більш як 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Георгіївку, Парасковіївку, Костянтинівку і Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку війська РФ за підтримки авіації двічі атакували позиції українських захисників у районі Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області.

Авіаударів ворог завдав по районах Времівки Донецької області й Новоданилівки Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню російської армії, серед них – Білогір’я, Новоданилівка і Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Упродовж доби росіяни двічі атакували позиції українських захисників у районі села Кринки.

По більш ніж 15 населених пунктах на Херсонському напрямку російські загарбники вдарили з артилерії й мінометів, зокрема по Антонівці і Понятівці Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі та вранці 11 квітня протиповітряна оборона знищила в небі над Україною 57 ворожих ракет й ударних дронів.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-