Ракету «Калібр» під час нічної атаки збила мобільна вогнева група - Євлаш

Ракету «Калібр» під час нічної атаки збила мобільна вогнева група - Євлаш

Укрінформ
Під час нічної атаки крилата ракета «Калібр» була збита саме мобільною вогневою групою. 

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Під час нічної атаки РФ ракета «Калібр» була збита мобільною вогневою групою. Це вже не перший випадок, коли наші мобільні вогневі групи показують неабиякий ефективний результат при захисті нашого неба. Іноді вони застосовують ПЗРК типу «Стінгер» або інших зразків, які нам надаються», – сказав Євлаш.

Також речник командування Повітряних сил зазначив, що під час цієї атаки росіяни намагалися запускати ракети та «Шахеди» як з півночі, так і з півдня. Інтервал між «Шахедами» становив 10 хвилин.

Крім того, російські військові намагаються використовувати складні ділянки місцевості – яри, балки, щоб уникати наших радіолокаційних станцій і виявлення безпілотників.

«Цього разу ми бачимо, що не всім «Шахедам» вдалося це зробити – більшість була уражена нашими силами протиповітряної оборони», – додав речник командування Повітряних сил.

Читайте також: Росія накопичила «Калібри» і може їх застосувати найближчим часом - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України вночі знищили дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету «Калібр» і 28 ударних БПЛА типу «Shahed-131/136».

Фото ілюстративне: Командування Об'єднаних сил

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-