Удари РФ по Україні є частиною підготовки до великого наступу - Єрмак

Удари РФ по Україні є частиною підготовки до великого наступу - Єрмак

Укрінформ
Удари, яких зазнає Україна протягом останніх трьох тижнів, є частиною кампанії Росії з підготовки до великого наступу.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Politico, передає Укрінформ.

«За словами Єрмака, удари, яких зазнає Україна в останні три тижні, є частиною кампанії з підготовки до великого російського наступу», - зазначає видання.

Як йдеться у піблікації, Єрмак вважає найімовірнішою ціллю для основного удару РФ Харків: «Він (Єрмак - ред.) вважає, що північно-східне місто Харків, друге за величиною в Україні, є найімовірнішою ціллю для основного удару. Харків зазнав особливо жорстоких обстрілів, а великомасштабні російські атаки призвели до руйнування його електростанцій».

«Ми знаємо, що Путін готує нову хвилю мобілізації, і вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть розпочатися наприкінці травня або на початку червня. Звісно, ми маємо бути до цього готові. Нам, як і раніше, критично необхідні додаткові системи ППО, тому що без них ми не зможемо захистити наші міста», - сказав Єрмак.

За його словами, більше ракет класу «земля-повітря» Patriot також необхідні для захисту лінії фронту, де росіяни завдають величезної шкоди, і дехто побоюється, що військовий баланс буде порушено за допомогою авіаційних керованих бомб.

На запитання, чи боїться він переобрання Дональда Трампа, чи того, що пакет допомоги Україні в розмірі 60 млрд дол., запропонований президентом Джо Байденом, зрештою не буде ухвалений контрольованою республіканцями Палатою представників, де його вже кілька місяців гальмують прихильники Трампа, Єрмак відповів: «Я не вірю, що хтось із представників партії Рональда Рейгана залишить Україну. Рейган розумів Радянський Союз і Росію, і будь-хто, хто це розуміє, продовжуватиме підтримувати наших бійців, тому що вони розуміють, що диктатори ніколи не зупиняються добровільно, і їх потрібно зупиняти».

Читайте також: Атаки малою кількістю дронів можуть свідчити про підготовку РФ нового удару - Гуменюк

Politico пише, що після розмови із радником Байдена з національної безпеки Джейком Салліваном Єрмак, як і раніше, упевнений, що допомогу Україні зрештою буде схвалено. Він не був упевнений, коли це станеться, але наполягав, що це має статися якомога швидше. «Це коштує нам життів, і я дуже сподіваюся, що рішення буде ухвалене цього місяця, тому що Україна наближається до критичного моменту», - сказав Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив наприкінці березня, що українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак імовірно РФ готує новий наступ у найближчій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-