«Армія дронів» за тиждень уразила 20 російських танків

«Армія дронів» за тиждень уразила 20 російських танків

Інфографіка
Укрінформ
Оператори ударних підрозділів, що діють у межах проєкту «Армія дронів», минулого тижня уразили 20 танків ворога, 39 бойових броньованих машин, 66 гармат і 9 складів.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Мінус російські танки, склади й вантажівки — на фронті працюють ударні підрозділи БПЛА. Лише за минулий тиждень українські дрони вразили 20 російських танків, 39 бойових броньованих машин, 66 гармат і 9 складів», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за допомогою БПЛА у період з 25 березня по 2 квітня було виведено з ладу 19 одиниць радіотехнічного обладнання, 75 вантажівок, 12 САУ. А також наші підрозділи уразили 147 ворожих солдат.

«Завдяки щотижневій статистиці бачимо, які підрозділи дійсно ефективно використовують «пташок», і тому саме вони мають отримувати більше безпілотників. Якісний фідбек дає змогу ефективніше розподіляти дрони, адже є розуміння, на який напрямок які безпілотники треба, враховуючи частоти й дальність польоту», - зазначив Федоров.

Читайте також: В усіх галузях економіки потрібні такі проєкти, як «Дія» та «Армія дронів» - Федоров

Він підкреслив, що після зустрічі урядовців із військовими у Президента пріоритетне завдання для держави — швидка логістика, радіочастотне планування й нарощення виробництва боєприпасів для дронів.

Як повідомлялося, "Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом Збройних сил України та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, що передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Фото: 128 ОГШБр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-