На Луганщині армія РФ знову обстріляла Невське

На Луганщині армія РФ знову обстріляла Невське

Укрінформ
У Луганській області під російськими обстрілами знову опинилось Невське.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Противник не атакував на Куп’янському напрямку, проте був досить активним на Лиманському. Епіцентри бойових дій - Білогорівка та Терни, які розташовані південніше Невського. Білогорівку росіяни штурмували, маючи підтримку авіації. Українські військові тримають позиції. Вогонь окупанти відкривали в бік Невського», - заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Як ідеться в повідомленні, вчора у Кремлі був уведений в дію указ, що передбачає призов чоловіків від 18 до 30 років.

Примусові заходи, зокрема охоплять тимчасово захоплені території України і триватимуть до 15 липня. Умовна квота призову - 150 тисяч осіб, які не перебувають у запасі, хоча кожен регіон уже має завищену рознарядку.

У так званій «ЛНР» ці заходи неофіційно розпочалися ще до завершення незаконних «виборів президента РФ».

Читайте також: На фронті за добу - 53 зіткнення, авіація ЗСУ завдала 11 ударів по ворогу

Також, як повідомляє обласна адміністрація, загарбники визначили критерії «націоналізації» житла, яке тривалий час перебуває без господарів.

«По-перше, квартиру або будинок можна «віджати» з міркувань безпеки - це універсальний варіант. Також загарбники перевірятимуть житло, дані про власність якого не внесені до російського реєстру. Ще один обов’язковий критерій - відсутність боргів за комунальні послуги», - зазначили в ОДА і нагадали, що після виявлення такого житла і публікації інформації про нього господарям надаватимуть 30 діб, аби особисто заявити про себе.

Як повідомляв Укрінформ, жителям тимчасово захоплених Лисичанська й Сєвєродонецька пропонують за 100 тисяч російських рублів свідчити про злочини, які начебто здійснили українські військові.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-