Ворог активізувався на кількох напрямках, за добу на фронті - понад 60 зіткнень

Ворог активізувався на кількох напрямках, за добу на фронті - понад 60 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Впродовж доби на фронті відбулось 61 бойове зіткнення, найбільше ворожих атак Сили оборони відбили на Новопавлівському, Авдіївському та Лиманському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 пʼятниці, 29 березня.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу та 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки армії РФ.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, двох зенітно-ракетних комплексах та артилерійському засобу росіян.

Ворог завдав 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території Росії, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Бочкове, Успенівка, Хрипуни Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Заріччя, Леонівка Чернігівської області; Олексіївка, Миропілля Сумської області; Ветеринарне, Вовчанськ, Потихонове Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка Харківської області.

Читайте також: Харків може стати для російських загарбників фатальним містом - Сирський

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 10 атак армії РФ у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ.

Також росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Ізюмське Харківської області, Новоєгорівка Луганської області та Ямполівка Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Білогорівка, Невське Луганської області та Серебрянське лісництво.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили дві атаки в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

Також армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Часів Яр та Іванівське Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Калинівка, Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 16 атак у районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався вибити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

Читайте також: Під час виходу з Авдіївки у полон потрапили 25 українських військових - Сирський

Також ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новобахмутівка, Межове, Яснобродівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де росіяни понад 20 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

Також армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились понад 10 населених пунктів, серед них Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Читайте також: Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках - Сирський

Росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Оріхів, Новоданилівка та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Малинівка, Червоне, Білогір’я та Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворог здійснив дві атаки позицій українських військ на лівому березі Дніпра. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Тягинка, Іванівка, Микільське Херсонської області та місто Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України 29 березня знищили 84 ворожі повітряні цілі.

Фото: Сили оборони півдня України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-