Війну можна виграти, якщо всі докладатимуть зусиль - військова «Руна»

Війну можна виграти, якщо всі докладатимуть зусиль - військова «Руна»

Відео
Укрінформ
Перемогти у війні можна лише за умови, що кожен українець зробить для цього все можливе.

На цьому наголосила водійка-санітарка у Першій президентській бригаді НГУ імені Петра Дорошенка «Буревій» Вікторія «Руна» в черговому випуску проєкту Укрінформу «Станція Краматорськ».

«Було б добре, щоб кожен, хто живе в цій країні, мав відношення до війни. Щоб кожен робив усе можливе: військові воюють, тил підтримує й допомагає, чим може. Тільки так можна виграти (війну - ред.). А якщо все (суспільство — ред.) поділилося на військових, тил і ухилянтів, яких є більша частина, то так не виграти», - вважає Руна.

Вона висловила думку, що між військовими та тими, хто ухилявся від виконання військового обов’язку, в майбутньому може виникнути «великий розкол, коли це все (війна — ред.) закінчиться».

Читайте також: Бойовій роботі армії заважає зайва бюрократія - військова

Вікторія підписала контракт із ЗСУ у 2018 році, майже одразу після закінчення школи. Початок повномасштабної війни Руна зустріла у Пісках, що на околиці Донецька. Брала участь у боях на одному з найгарячіших напрямків - Бахмутському. Нині їй 25 років, вона має звання головного сержанта та командує відділенням зенітно-артилерійського взводу 56-ої окремої мотопіхотної бригади ЗСУ.

Проєкт «Станція Краматорськ» - серія інтервʼю з військовими. Головна мета програми - через відверту розмову розкрити особисту історію героя, а також спростувати російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-