Росіяни можуть готуватись до наступних ударів - Гуменюк

Росіяни можуть готуватись до наступних ударів - Гуменюк

Укрінформ
Російська армія здійснила більш потужні обстріли України цієї ночі, ніж попередні. Не виключено, що ворог може готуватись до наступних ударів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Очевидно, що більш потужний обстріл (відбувся цієї ночі – ред.), тому що і по кількості, і по якості це були інші ракети, і не тільки авіаційні. Останнім часом ворог активізував застосування балістики і зокрема по південних регіонах ми це бачимо. Водночас вони мають серйозну ваду – відсутність повітряного розгорнутого потужного розвідувального пункту А-50 – і намагаються компенсувати цю дірку в розвідзабезпеченні безпілотними розвіддронами. Ми бачимо, що вони активізувались», - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що українців збентежила велика кількість літаків, яка була задіяна окупантами під час останнього обстрілу, однак за словами речниці це пов’язано з тим, що росіяни піднімали в повітря і розвідувальні літаки.

Читайте також: Гуменюк про масовані ракетні обстріли: Атака була комбінованою та очікуваною

Гуменюк також нагадала, що напередодні російські окупаційні війська вивели морські ракетні комплекси на бойове чергування.

«Учора ввечері ворог вивів морські ракетоносії на бойове чергування, до того ж підводні, з яких виявити пуски ракет складніше. Все це може свідчити про підготовку майбутніх атак», – повідомила Гуменюк.

Вона також додала, що ворог почав використовувати тактичну авіацію для збору інформації, що є нетиповим.

Читайте також: Росія запускає більше розвідувальних дронів за відсутності літаків А-50 - Гуменюк

Як повідомлялося, через ракетну атаку в ніч проти 22 березня є пошкодження низки об'єктів енергетики. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення, пошкоджене обладнання теплоелектростанцій та ДніпроГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-