Пам’яті підполковника поліції, десантника Сергія Дерена

Пам’яті підполковника поліції, десантника Сергія Дерена

Хвилина мовчання
Укрінформ
Завжди дотримувався трьох головних принципів у житті: честь, воля, справедливість

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну підполковник поліції Сергій Дерен вийшов на пенсію після 25 років служби у МВС. Він офіційно влаштувався працювати далекобійником за кордоном. Та дізнавшись про повномасштабну війну, чоловік допрацював свою зміну і розірвав контракт із роботодавцем, після чого приїхав у рідні Чернівці. Тут він долучився до лав Збройних сил України звичайним рядовим десантником і відправився зі своїм підрозділом на фронт.

Сергій народився і виріс у місті Сокиряни Чернівецької області. Після школи вступив до Національної академії внутрішніх справ України. Після її закінчення розпочав службу в структурі поліції Чернівецької області.

- Сергій завжди дотримувався трьох головних принципів у житті: честь, воля, справедливість. Тому він сам пішов у ЗСУ і казав мені: «Якщо я не піду захищати, то ворог прийде сюди. А я – чоловік і повинен захистити свою сім’ю». Він із дитинства мріяв працювати в органах правопорядку. Для нього було принциповим дотримання букви закону, справедливості, – розповіла дружина загиблого Оксана.

Чоловік обіймав різні посади як в обласному центрі, так і в районах Буковини. Дружина пригадує, що після виходу на пенсію Сергій намагався більше часу провести з сім’єю, молодшим сином.

- Інколи жартома казав, що не розуміє, що робитиме, коли у нього з’являлися справжні вихідні. Бо у поліції такої розкоші майже не було, – з посмішкою розповідає Оксана.

За її словами, Сергій любив дивитися фільми у жанрі фентезі, переглядати повнометражні мультфільми разом із сином.

- Ми прожили із ним гарне життя, зі своїми плюсами і мінусами. Він дуже любив справедливість. Коли до Сергія зверталися за порадою, то знали, що отримають ґрунтовну відповідь. Він спочатку досконало вивчав питання і вже потім давав пораду. І всі знали, що це рішення буде справедливим, навіть якщо й не на його користь, – пригадує дружина загиблого.

Оксана розповідає, що коли чоловік повернувся до Чернівців, то йому спочатку запропонували стежити за порядком у місті.

- Але він сказав, що не хоче залишатися тут, коли молоді люди гинуть під кулями. Тому відправився на передову. У Великодню суботу, 23 квітня 2022 року, мені зателефонували і повідомили, що Сергія немає, – ледь стримуючи сльози, продовжує розповідь жінка.

За її словами, ще вранці того дня вони спілкувалися телефоном. Сергій сказав, що пізніше зателефонує сам. Дзвінка не було, дружина почала набирати Сергія, та ніхто не відповідав.   

Сергій Дерен загинув від ворожої кулі під час боїв у місті Рубіжне Луганської області.

Поховали Героя на Алеї слави центрального кладовища Чернівців. У військового залишилася дружина та двоє синів.

Президент посмертно нагородив Сергія Дерена орденом За мужність ІІІ ступеня.

Нещодавно на фасаді будинку, в якому проживав захисник, встановили меморіальну дошку. Того дня Воїну мало би виповнитися 47 років.

Вічна слава і шана Герою!

Фото: Віталій Олійник, Суспільне. Буковина, соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-