Загарбники посилили наземний тиск на Білогорівку - Лисогор

Загарбники посилили наземний тиск на Білогорівку - Лисогор

Укрінформ
Російські загарбники посилили наземний тиск на Білогорівку Луганської області, українські війська за добу відбили декілька спроб штурмів.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Посилено наземний тиск на Білогорівку, де наші військові відбили декілька штурмів ворога. Загарбники атакували там за підтримки авіації. Вдарили також по території Серебрянського лісу. Порівняно з останніми днями присутність російської авіації значно збільшилася у смузі нашої відповідальності", - зазначив Лисогор.

За його словами, під мінометним і артилерійським вогнем опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо, загалом зафіксовано щонайменше 87 обстрілів з боку російських військ.

Очільник ОВА зауважив, що тим часом у так званій "ЛНР" очікують "відмашки", щоб розпочати посилену примусову мобілізацію. "Призову підлягатимуть ті, хто отримав паспорти РФ. Їм збираються обмежити виїзд на територію РФ. А тих, хто вже перетнув російський кордон, але не став там на військовий облік, очікує значний штраф. Для початку сума становитиме 200 тисяч рублів", - зазначив Лисогор.

Читайте також: Загарбники почали «розпродаж» майна українців на окупованій Луганщині - правозахисники

Він також поінформував, що у Новопсковській громаді окупанти два роки не можуть відновити автобусне сполучення між населеними пунктами і в самому Новопскові.

"До повномасштабного вторгнення перевізники працювали за графіком. Наразі, щоб дістатися лікарні або оформити соціальні послуги, населення змушене вдаватися до послуг таксистів або йти пішки", - констатував глава ОВА.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Лиманському напрямку українські війська відбили 14 атак загарбників у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни та Спірне Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-