Військовий: Кожен українець має стати на захист держави, щоб не довелось воювати на боці РФ

Військовий: Кожен українець має стати на захист держави, щоб не довелось воювати на боці РФ

Відео
Укрінформ
Кожен українець має стати на захист своєї держави, інакше ризикує втратити своїх рідних і близьких, а сам примусово буде воювати вже на боці ворога.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» висловив військовий-нацгвардієць Дмитро Курилович із позивним «Дронго».

«Україну повинні захищати всі. Ось ти не хочеш захищати Україну, то прийдуть сюди росіяни – зґвалтують твою жінку, вб’ють твою дитину, а тебе заберуть, і підеш ти воювати вже за них проти українців», – пояснив військовий.

Яскравим прикладом цього він вважає створення збройних формувань так званих ДНР/ЛНР з числа українців, яких ворог масово мобілізує проти української армії та, не шкодуючи, кидає на забій. «Вони не хотіли воювати за Україну, тепер вони примусово йдуть сюди (на боці ворога – ред.). І їх використовують просто як м’ясо, їх пачками кладуть і ще наберуть», – зазначив Курилович.

Читайте також: Жінок слід призивати і створювати з них бойові підрозділи - морська піхотинка

Він вважає ухилянтство неприйнятним під час війни і обурюється такою позицією деяких людей. «Це твоя країна: або ти її захищаєш, або відмовляйся від громадянства і, будь ласка, – (йди – ред.) в іншу сторону. Не повинно бути ухилянтів. Чому хтось повинен воювати за країну, а хтось ні?» – риторично запитує військовий.

Дмитро Курилович пішов до війська добровольцем у 2014 році після загибелі на війні свого батька. Колишній старший стрілець, військовослужбовець Нацгвардії, нині водій-санітар у Першій президентській бригаді НГУ імені Петра Дорошенка «Буревій». Під час повномасштабного вторгнення РФ захищав Київщину, Харківщину, брав участь у звільненні Святогірська та Лимана. Неодноразово діставав поранення, зараз проходить лікування та реабілітацію.

Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-