На фронті за добу - 63 боєзіткнення, авіація ЗСУ завдала шість ударів по ворогу

На фронті за добу - 63 боєзіткнення, авіація ЗСУ завдала шість ударів по ворогу

Дані Генштабу
Укрінформ
Упродовж доби на фронті відбулися 63 бойові зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Відповідну оперативну інформацію станом на 18.00 неділі Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Протягом доби зафіксовано 63 бойові зіткнення. Загалом, ворог завдав сім ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення", - зазначається у зведенні.

За інформацією Генштабу, руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація наразі - без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону України.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Лукашівка Чернігівської області та Велика Писарівка, Попівка, Олександрівка, Лугівка Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Клюси та Гірськ Чернігівської області; Пустогород, Іскрисківщина, Попівка Сумської області; Козача Лопань, Стариця, Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку РФ здійснила два безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі Синьківки Харківської області, завдала авіаудару в районі населеного пункту Басове Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Читайте також: Олещук показав, як уночі ППО збивала на півдні російські дрони

На Лиманському напрямку українські воїни відбили одну атаку росіян у районі Роздолівки Донецької області, де РФ намагалася прорвати оборону українських військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, серед них - Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 7 атак росіян у районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів, зокрема Часів Яр, Іванівське, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські військові відбили 11 атак РФ у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Орлівка, Олександропіль та Невельське Донецької області.

"Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Нетайлове та Новоселівка Перша. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області", - зазначається у повідомленні.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди, де РФ за підтримки авіації 25 разів намагалася прорвати оборону українських військ.

Читайте також: Нацгвардійці знищили російський ретранслятор на водонапірній башті

"Також противник завдав авіаційного удару в районі Шахтарського. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 20 населених пунктів, серед них Красногорівка, Костянтинівка, Вугледар, Пречистівка Донецької області", - розповіли у Генштабі.

На Оріхівському напрямку РФ 5 разів атакувала позиції українських захисників у районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області, завдала авіаударів у районі Старомайорського Донецької області.

"Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Полтавка, Чарівне, Гуляйполе, Мала Токмачка Запорізької області", - поінформували у пресслужбі.

На Херсонському напрямку протягом доби росіяни здійснили три атаки на позиції українських військ на лівому березі Дніпра. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них - Очаків Миколаївської області і Козацьке, Тягинка, Іванівка, Садове Херсонської області.

Читайте також: Росія шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат кораблів у Чорному морі - Плетенчук

Окремо у Генштабі зазначили, що протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. А підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу РФ.

Як повідомлялося, у районах населених пунктів Стара Гута та Бруски Сумської області українські захисники зупинили дві спроби проникнення ДРГ росіян.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-