Росіяни за добу 66 разів обстріляли Сумщину, під вогнем були 14 громад

Росіяни за добу 66 разів обстріляли Сумщину, під вогнем були 14 громад

Укрінформ
Протягом суботи, 16 березня, війська РФ 66 разів обстріляли прикордонні громади Сумської області, загалом пролунало 286 вибухів.

Як передає Укрінформ, про це Сумська ОВА повідомляє в Телеграмі.

«Протягом дня росіяни здійснили 66 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 286 вибухів», - ідеться в повідомленні.

Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Тростянецька, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади.

Великописарівська громада зазнала ударів КАБ з літака тактичної авіації (16 вибухів), БпЛА «Ланцет» (1 вибух). пусків ФАБ МПК з літака тактичної авіації (2 вибухи) та мінометних обстрілів (35 вибухів).

У Тростянецькій громаді теж зафіксовано обстріл з БпЛА «Ланцет» (1 вибух).

По Миропільській громаді ворог ударив з артилерії (1 вибух) FPV-дрона (1 вибух).

Середино-Будська громада перебувала під вогнем РСЗВ (5 вибухів), мінометів (17 вибухів), артилерії (3 вибухи), а також зазнала удару FPV-дрона (1 вибух).

Читайте також: На Сумщині фіксують по 40 повітряних тривог щодоби

На територію Хотінської громади росіяни скинули 18 мін, також зафіксовано обстріли з артилерії (2 вибухи), РСЗВ (10 вибухів), скидання з БпЛА вибухових предметів (4 вибухи) та обстріл зі стрілецької зброї.

Краснопільська громада зазнала артобстрілів (9 вибухів), скидання з БпЛА вибухового пристрою (1 вибух), мінометного обстрілу (2 вибухи) та ракетного удару (1 вибух).

У Шалигинській громаді зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли (8 і 10 вибухів відповідно). Під вогнем ворожої артилерії також перебувала Свеська громада (10 вибухів).

По Білопільській громаді росіяни вдарили з артилерії (22 вибухів), АГС (40 вибухів), мінометів (8 вибухів) та скинули з БПЛА вибуховий пристрій (1 вибух). Також відбулися пуск КАБ з літака тактичної авіації (1 вибух), ракетний удар (1 вибух), танковий обстріл (10 вибухів).

На територію Есманьської громади ворог скинув 3 міни. У Ворожбянській громаді сталося 3 вибухи внаслідок артилерійського обстрілу.

Читайте також: Росіяни завдали ракетного удару по Конотопу - поцілили в об'єкт цивільної інфраструктури

У Зноб-Новгородській громаді зафіксовано мінометний обстріл (4 вибухи), по Новослобідській росіяни били з артилерії та мінометів (3 і 34 вибухи відповідно), а на територію Юнаківської громади ворог скинув з БпЛА вибухівку (2 вибухи).

Як повідомляв Укрінформ, з Великописарівської громади Охтирського району Сумщини, де зараз найбільш загострена безпекова ситуація, за останні кілька днів евакуювали майже 200 людей.

Фото ілюстративне: Поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-