Сили оборони за добу відбили 34 атаки на чотирьох напрямках

Сили оборони за добу відбили 34 атаки на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 34 ворожі атаки на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках, також завадили російським диверсантам прорватися з боку Сумської області.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 16 березня, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 50 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили ще чотири ворожі об'єкти: пункт управління, два райони зосередження особового складу та засіб протиповітряної оборони.

Російські загарбники протягом доби здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом один ракетний та 43 авіаційні удари й 58 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Протягом доби підрозділи Сил оборони зупинили дві спроби проникнення ворожих ДРГ у районах Старої Гути та Брусків Сумської області.

У районах семи населених пунктів регіону зафіксовані удари бойової авіації РФ. Ідеться про Велику Писарівку, Стару Гуту, Рижівку, Попівку, Ямне, Олександрівку й Лугівку.

Понад 30 міст і сіл на Сіверському та Слобожанському напрямках російська армія обстріляла з мінометів й артилерії, зокрема Клюси, Єліне, Леонівку та Грем’яч Чернігівської області, Рижівку, Рожковичі, Степанівку, Соснівку й Попівку Сумської області, Козачу Лопань, Лук’янці, Зелене, Старицю і Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість атакували населені пункти. Від ударів ворожих мінометів й артилерії потерпали понад 10 міст і сіл, серед них – Синьківка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили атаку російських військ у районі Білогорівки Луганської області.

Авіаційних ударів РФ зазнали райони Новоєгорівки Луганської області, Спірного, Веселого та Роздолівки Донецької області.

Понад 20 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районах Іванівського та Кліщіївки, а також східніше від Часового Яру Донецької області.

Читайте також: На Сумщині фіксують по 40 повітряних тривог щодоби

У районах Часого Яру та Дружби Донецької області росіяни вдарили з авіації.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під вогнем російських мінометів й артилерії, серед них – Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили понад 10 ворожих атак у районах Бердичів, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари загарбників, зокрема Новобахмутівка, Уманське, Нетайлове і Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації ворог 19 разів намагався прорвати там оборону.

Авіаударів російська армія завдала по районах Красногорівки та Костянтинівки Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку загарбники протягом доби обстріляли з мінометів й артилерії, серед них – Красногорівка, Костянтинівка, Вугледар і Пречистівка Донецької області.

На Оріхівському напрямку російські війська чотири рази атакували позиції Сил оборони в районах Роботиного та північно-західніше від Вербового Запорізької області.

Близько 15 населених пунктів на цьому напрямку зазнали ворожих обстрілів із мінометів й артилерії, зокрема Полтавка, Чарівне, Роботине й Мала Токмачка Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби загарбники двічі атакували позиції Сил оборони України на лівому березі Дніпра.

По більш ніж 10 населених пунктах на цьому напрямку російська армія спрямувала артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Очакову Миколаївської області, Херсону, Кринках, Тягинці, Іванівці й Береговому Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області зафіксований рух вантажівок із боєкомплектом та живою силою в напрямку Бердянська Запорізької області, на машинах – нове маркування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-