У Міноборони повідомили про початок створення наглядової ради Держоператора тилу

У Міноборони повідомили про початок створення наглядової ради Держоператора тилу

Укрінформ
Державний оператор тилу підписав меморандум про співпрацю для пошуку й відбору кандидатів до наглядової ради з громадською організацією «Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку» (EDGE).

Про це повідомило Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Як зазначається, через систему Prozorro державна агенція вже оголосила збір комерційних пропозицій на послуги рекрутингових компаній, які будуть передані EDGE для вибору переможця й укладання договору.

Кінцевий термін подання пропозицій – 22 березня поточного року.

Наглядова рада складатиметься з п'ятьох членів, троє з яких – незалежні, решта – представники держави.

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков наголосив, що запуск такого органу є кроком для забезпечення прозорості та підзвітності.

«Це особливо важливо для тилових закупівель, зокрема для ще ефективнішого використання бюджетних коштів», – пояснив він.

Генеральний директор агенції Арсен Жумаділов зі свого боку зауважив, що «створення наглядової ради – це ефективна практика втілення принципу корпоративного управління в публічному секторі, запорука успішного управління та забезпечення високих стандартів прозорості та підзвітності, які імплементує ДOT».

Повідомляється, що закупівля послуг рекрутингової компанії буде здійснюватися коштом донора – програми підтримки спеціального радника з питань оборони посольства Великої Британії в Києві, яку фінансує британський уряд.

Читайте також: Державний оператор тилу уклав 87 договорів на ₴12 мільярдів

На виконання меморандуму про співпрацю між Державним оператором тилу і Фондом експертної підтримки врядування та економічного розвитку закупівля передбачена винятково в частині оголошення й подання пропозицій.

Фонд виступатиме замовником згаданих послуг. Він обере рекрутингову компанію й укладе з нею договір за межами електронної системи закупівель.

Державний оператор тилу безпосередньо не укладатиме договір із рекрутинговою компанією. Спрощена закупівля буде завершена після закінчення періоду подання пропозицій.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України, який матиме чотири етапи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-