В Україні випробували бронеавтомобіль «Новатор» з вітчизняним бойовим модулем

В Україні випробували бронеавтомобіль «Новатор» з вітчизняним бойовим модулем

Фото
Укрінформ
ТОВ "Українська бронетехніка" успішно провела випробовування десятимісного спеціалізованого бронеавтомобіля “Новатор” з бойовим дистанційно-керованим модулем українського виробництва "Таврія-14,5".

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці підприємства у Фейсбуці.

"БМ "Таврія-14,5" - бойова дистанційно-керована ненаселена турель, озброєна кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом в 200 патронів. За допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує можливість захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь по ворожих цілях в русі", - ідеться у повідомленні.

Модуль дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 км як вдень, так і вночі.

Рівень бронезахисту бойового модуля відповідає рівню НАТО - STANAG 1. Розробник передбачив відповідний броньовий рівень захисту корпусу і блоків системи управління озброєнням.

Читайте також: Міноборони Норвегії уклало угоду з виробниками про удосконалення NASAMS

“Використання швидкісних маневрених броньованих автомобілів, оснащених дистанційно- керованими бойовими модулями, не тільки забезпечує додаткові можливості вести бій на відстані, але і зберігає життя військових”, - зазначили фахівці.

Як повідомляв Укрінформ, українські виробники нарощують власне виробництво і можуть забезпечити існуючу потребу Збройних сил України у броньованих автомобілях.

Фото: ТОВ "Українська бронетехніка"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-