На Запорізькому напрямку бійці ССО знищили новітній російський комплекс РЕБ «Палантин»

На Запорізькому напрямку бійці ССО знищили новітній російський комплекс РЕБ «Палантин»

Відео
Укрінформ
На Запорізькому напрямку Сили спеціальних операцій Збройних сил України за допомогою HIMARS знищили новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби “Палантин”.

Як передає Укрінформ, про це Командування Сил спеціальних операцій ЗС України повідомляє у Телеграмі.

"Під час ведення розвідки на Запорізькому напрямку оператори розвідувальних БпАК 3-го окремого полку ССО виявили мобільний комплекс оперативно-тактичного рівня РЕБ “Палантин”. Комплекс вів радіоелектронну розвідку, придушував існуючі системи зв'язку Сил оборони на цьому напрямку", - ідеться у повідомленні.

Оператори ССО супроводжували ціль та надали інформацію ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони для подальшого ураження.

Унаслідок вогневого ураження ворожу ціль знищено.

Читайте також: Прикордонники знищили гаубицю і склад із боєприпасами росіян на лівобережжі Херсонщини

У ССО зазначили, що РЕБ "Палантин" дозволяє "осліпити" в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах, і створювати перешкоди для стільникового та транкінгового зв'язку.

"Палантин" за потреби може об'єднати різні комплекси РЕБ та радіоелектронної розвідки в єдину бойову мережу, що значно підвищує ефективність їх застосування. Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння загарбників у 2019", - зауважили у ССО.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ знищили пункт управління російських військ.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-