Сікорський: Присутність сил НАТО в Україні не є чимось немислимим

Сікорський: Присутність сил НАТО в Україні не є чимось немислимим

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський не виключає, що присутність сил НАТО в Україні може стати реальністю.

Про це під час конференції у Варшавському університеті з нагоди 25-річчя членства Польщі в НАТО заявив в п’ятницю глава польської дипломатії Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на МЗС.

“Присутність сил НАТО в Україні не є немислимою справою. Я ціную ініціативу президента Франції Емманюеля Макрона, тому що в ній йдеться про те, щоб Путін нас боявся, а не ми Путіна”,- заявив Сікорського.

Він підкреслив, що нападаючи на Україну Росія виявилася цивілізаційно нездатною прийняти західні цінності, що визначило її як країну, яка не може мирно співіснувати з сусідами, відтак НАТО повинно було повернутися до своєї першочергової ролі.

Читайте також: Макрон заявив про відсутність обмежень у підтримці України - ЗМІ

У цьому контексті міністр підкреслив, що Захід має реалізувати "творчо визначену та асиметричну ескалацію”.

Як повідомляв Укрінформ, Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі 26 лютого заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні. За його словами, жоден з варіантів, і навіть участь наземних військ Європи, не повинен бути виключеним задля досягнення мети, оскільки треба зробити «все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну.

На зустрічі з лідерами французьких партій Макрон 7 березня в Парижі заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

Фото: weekendfm.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-