На підготовку штурмовика ЗСУ в бойових умовах необхідно два тижні - військовий

На підготовку штурмовика ЗСУ в бойових умовах необхідно два тижні - військовий

Станція Краматорськ
Укрінформ
Щоб підготувати бійця-штурмовика у бойових умовах на передовій, потрібні два тижні.

Про це в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» розповів Гамлет Авагян із позивним «Гамлет» – молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

«Два тижні. Спочатку психологічна, а потім фізична підготовка. До "фізухи" входить насамперед витривалість, у бойовиків - це швидкий рух і концентрація, і на це - три дні. Головне, щоб не кожного окремо тренувати, а всіх разом», - пояснив «Гамлет».

При цьому він зазначив, що у його підрозділі не було мобілізованих, а лише добровольці, які теж не всі справляються.

«Бувало таке, що після штурму каже: "Я не можу, командире, я боюсь". Тоді ми йому даємо іншу роботу - може, водієм чи щось інше. Я насамперед стараюся, щоб у мене не було втрат, і найбільше на це працюю. Ніколи не було, щоб я хлопців пішки відправляв на штурм. Тому що, скажімо, дистанція в двісті метрів - доки група дійде, втрати будуть 50%», - розповів штурмовик.

Читайте також: Військова ЗСУ підтримує мобілізацію жінок - воювати «чудово виходить»

Гамлет Авагян - вірменин за походженням, але Україна вже давно стала для нього другою Батьківщиною. Він брав участь в АТО з 2015 року, з 2016-го служить у ЗСУ за контрактом. До повномасштабної війни Авагян мешкав із родиною в Маріуполі.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО-кампанії на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-