У США задокументували 223 ураження інфраструктури України військами РФ

У США задокументували 223 ураження інфраструктури України військами РФ

Звіт
Укрінформ
Незалежний консорціум «Обсерваторія конфліктів», який підтримується Держдепартаментом США, оприлюднила звіт з належним документуванням щонайменше 223 випадків ураження критичної інфраструктури України з боку РФ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету (Yale HRL) у рамках проєкту «Обсерваторія конфліктів» задокументувала 223 випадки ураження росіянами виробничої та енергетичної інфраструктури в 17 областях України», - зауважується в повідомленні.

У звіті зазначається, що йдеться лише про частину задокументованих випадків, що сталися в період з 1 жовтня 2022 року по 30 квітня 2023 року. Причому, найбільше постраждали п’ять областей: Київська, Харківська, Дніпропетровська, Львівська й Херсонська.

Читайте також: На Донеччині рятувальники потрапили під повторний обстріл, є загиблі та поранені

При цьому підкреслюється, що в більшості випадків зруйнована інфраструктура перебувала далеко від лінії фронту, що ставить під питання, чи були удари націлені по законних військових цілях. Тож, як наголосили автори звіту, «це вказує на широкомасштабні та цілеспрямовані спроби РФ пошкодити життєво важливу інфраструктуру виробництва й передачі електроенергії по всій Україні в період підвищеної потреби в опаленні». Це повторює тактику Кремля, задокументовану в попередніх звітах. Матеріали досліджень можуть бути використані в якості доказів у майбутніх цивільних і кримінальних судових процесах у відповідних юрисдикціях.

Як повідомлялося, проєкт «Обсерваторія конфліктів» є незалежним консорціумом дослідників, які документують воєнні злочини та жорстокості в Україні, за підтримки Бюро з питань конфліктів і стабілізаційних операцій Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-