«Існує кілька різних ліній оборони»: Лиховій розповів про укріплення на Авдіївському напрямку

«Існує кілька різних ліній оборони»: Лиховій розповів про укріплення на Авдіївському напрямку

Укрінформ
На Авдіївському напрямку інженерні війська продовжують будувати фортифікаційні споруди і укріплюють уже існуючі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Зараз це гаряча тема. Але я скажу, що велика частина тих негативних іміджевих висновків, які робляться щодо того, що нібито у нас немає укріплень, на жаль, працюють в руслі роспропаганди і компрометують не тільки командування, а й інженерні війська, які виконують титанічну роботу вдень і вночі зі зведення цих фортифікацій”, — зазначив Лиховій.

За його словами, інженерні війська розпочали цю роботу не після виходу з Авдіївки, вона триває давно. Тож, додав Лиховій, "якщо ворог хоче знайти свою смерть на Авдіївському напрямку, хай наступає там, де на другому рубежі оборони нібито немає укріплень".

Він зауважив, що існує кілька різних ліній оборони, не все там гладко, але процес триває. Спорудженням займаються обласні військові адміністрації, інженерні війська ЗСУ. “Звичайно, укріплень багато не буває. Всі хочуть, щоб їх було більше. Але слід розуміти, що це не може бути стіна, як у фільмі “Гра престолів”, - зауважив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія».

Читайте також: Втрати армії Росії за два роки війни проти України стали абсолютним рекордом

Те, що вже створено, посилюється, наприклад, розгалуженими зигзагоподібними траншеями з вогневими центрами, подекуди із капсулами безпеки. Крім того, є мінні загородження. "Йдеться про ті споруди, які будуть наступними в разі подальшого наступу ворога і які забезпечать повну його зупинку на напрямку в Донецькій області", — додав речник.

Як повідомляли деякі ЗМІ, одна з причин, чому російська армія просувається на Авдіївському напрямку, - слабкі оборонні укріплення ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-